DE CE?
Pentru că jocurile și activitățile distractive pot fi o modalitate excelentă de a face educația mai interesantă pentru copii, noi venim cu unele idei de a diversifica procesul.
Monotonia în educație se referă la un tipar repetitiv și previzibil de predare care nu reușește să inspire sau să angajeze copiii. Acest tip de abordare didactică poate fi dăunător dezvoltării copilului, deoarece îi afectează capacitatea de a gândi creativ și critic.
Monotonia în educație apare adesea atunci când profesorii sau educatorii urmează un curriculum strict, bazându-se pe metode standardizate de predare fără a lua în considerare stilurile individuale de învățare ale elevilor.
Teoria și monotonia generează maxim 40 % din atenția și memorarea activităților, cel mai rău este faptul că poate duce la dezinteres și apatie față de educație.
Pe când Jocurile și Activitățile distractive pot fi folosite pentru a învăța, mai ușor concepte matematice, istorice sau științifice, dar și pentru a dezvolta abilități sociale și de comunicare.
Dacă ne dorim să captivăm o atenție sporită și să menținem interesul copiilor, e necesar să folosim diverse jocuri, prin care copiii își exprimă liber ideile și opiniile într-un mod sigur și constructiv, îi poate ajuta să își dezvolte abilitățile critice și de gândire creativă, precum și să le îmbunătățească încrederea în sine.
Tot în procesul de joacă micuții sunt încurajați să descoperire și exploreze. În loc să li se furnizeze răspunsuri directe la întrebările lor, ei descoperă prin propriile metode răspunsul , ceea ce îl va ajuta ca toate simțurile să memoreze experiența și răspunsul legate de un anumit subiect.
Nu în ultimul rând îi va ajuta să-și dezvolte abilitățile de cercetare și analiză.
Pentru a face învățarea mai semnificativă și personală pentru copii, este important să legați subiectele studiate de interesele lor.
Profesorii și părinții trebuie să-și abordeze picii prin prisma creativității și să găsească modalități de a face legătura între subiectele academice și experiențele de viață ale copiilor.
De ce nu monotoniei?
Pentru că impactul ei negativ nu se limitează la performanța academică a copilului dar poate afecta, de asemenea, bunăstarea lor socială și emoțională. Un copil care nu este interesat de educație va avea probleme cu autoaprecierea, ducând la consecințe negative pentru sănătatea lor mentală. În plus, lipsa de angajament în clasă poate duce la abilități sociale precare, deoarece copilul poate avea dificultăți în comunicarea eficientă cu colegii.
În concluzie, noi, la Kiddo Club putem spune cu siguranță că monotonia în educație poate avea un impact negativ asupra dezvoltării și bunăstării copiilor. Este important ca profesorii și părinții să înțeleagă importanța unei abordări variate și interactive în educație și să lucreze împreună pentru a depăși monotonie, prin utilizarea metodelor variate de predare, prin facilitarea învățării prin joacă și prin încurajarea libertății
Depășiți monotonia încorporând activități practice, ajutoare vizuale, excursii, pentru a face învățarea mai captivantă și interactivă pentru copii.
Acest lucru ajută la adaptarea stilurilor de învățare diferite și le permite copiilor să învețe într-un mod care li se potrivește cel mai bine.
Comments