top of page

Mai multe cărți și mai puțin telefon nesupravegheat.

Da- Da! Știm că trăim în era digitală dar este BINE să ne întrebăm cât de benefică este această dependență de ecranele digitale, mai ales pentru copii.

Noi suntem cei care dăm copiilor acces liber și nesupravegheat la tehnologii și tot noi suntem ne plângem că ei nu au copilărie adevărată 🙂

Prin urmare, se pune întrebarea dacă nu ar fi mai înțelept să petrecem mai mult timp citind cărți și să reducem timpul petrecut pe telefoane nesupravegheate.

Kiddo club a pregătit câteva argumente pro Cărți și copilărie cu telefon limitat:


1.Dezvoltă abilitățile de lectură și înțelegere:

Cărțile oferă o experiență de lectură diferită față de ecranele digitale. Cititul cărților stimulează abilitățile de concentrare și atenție, întrucât necesită o implicare mai profundă și mai prelungită a cititorului. De asemenea, prin lectură se îmbunătățesc abilitățile de înțelegere a textului, de analiză și de sinteză, dezvoltând astfel gândirea critică și creativă.


2.Ne scufundă în lumea imaginației și ne cultivă empatia:

Cărțile ne transportă în lumi imaginare și ne permit să trăim povești și experiențe alături de personaje închipuite. Lectura stimulează imaginația și creativitatea, oferindu-ne o evadare din realitate și oportunitatea de a experimenta lumi și perspective diferite. De asemenea, lectura contribuie la dezvoltarea empatiei, deoarece ne punem în pielea personajelor și înțelegem trăirile lor.




3.Tot lectura ne formează cultura generală și ne extinde orizonturi spre creativitate:

Cărțile reprezintă o sursă inepuizabilă de cunoaștere și informații. Ele acoperă o gamă largă de subiecte și ne permit să explorăm domenii variate, de la istorie și știință până la filosofie și literatură clasică. Prin intermediul cărților, ne putem forma o cultură generală solidă și putem extinde orizontul nostru de cunoștințe, dezvoltându-ne astfel ca indivizi.


4. Lectura reducere dependența și efectelor negative ale telefoanelor nesupravegheate dar și oferă un diapazon mai larg a dezvoltării vocabularului:

Petrecerea prea mult timp pe telefoane nesupravegheate poate duce la probleme de sănătate mintală, cum ar fi anxietatea și depresia dar și la mediocritate și scăderea interesului pentru socializare.



🔴Știm că vă iubiți copilașii și căutați să le oferiți ce este mai bun sau ceea ce nu ați avut Dumneavoastră, dar țineți minte că timpul exagerat de mult în fața telefoanelor duc la consecințe pe termen lung;

-la un somn neliniștit ;

-le debusolează ritmul de percepție;

-îi limitează în dezvoltarea imaginației și în dezvoltarea abilității de comunicare;

-apare și o relație complicată relația cu timpul, iar ei ajung să se întâmple aici și acum ;



Ne pasă, cu drag Kiddo Club! 🧡




bottom of page