top of page

Învățare prin înscenare și joc

Rolul jocului și înscenării este una din metodele cele mai eficiente în care dezvoltăm complexitatea capacităților emoționale, cognitive și academice.


În filiala Centru am descoperit ingineria și robotică, în care am fiecare pici și-a creat un ''titirez" și lansator pentru el.

Prin urmare, știm că ia ajut să-și dezvolte creativitatea, atenția, autonomia, abilitățile motorii fine și rezolvarea problemelor, contribuind la dezvoltarea lor complexă și oferindu-le o experiență plină de satisfacție și învățare.


Improvizația îi încurajează să găsească soluții creative la problemele tehnice și să exploreze domeniul ingineriei într-un mod distractiv și accesibil. Această abordare dezvoltă încrederea în propria lor capacitate de a crea și îi încurajează să devină inventivi și inovatori în domeniul robotică și inginerie.


Mai jos găsiți câteva categorii de jocuri care reușesc să transforme procesul de învățare într-o experiență, plăcută și memorabilă care va putea fi transpusă în viața reală.


1. Jocul de rol:

Rolurile specifice care copii și le asumă și le transpun într-un anumit scenariu (o scenetă) îi ajută să-și dezvolte abilitățile de comunicare, să exerseze vocabularul și să înțeleagă mai bine contextul cultural.


Exemple de jocuri:

-Scenete;

-Poezii recitate pe roluri;

-Arta teatrală;

-Pantomime.




2. Jocurile interactiv-educative:

Aceste jocuri stimulează interesul și angajamentul în procesul de învățare, implică picii în anumite experiențe de explorare și descoperire. Iar lecția învățată va una memorabilă pentru o perioadă mai lungă sau chiar pe întreaga viață acelui copil.



Exemple de jocuri:

-Monopoly;

-Catan;

-World Map Quiz ;

-Puzzle;


3. Jocurile de echipă:

Acestea încurajează colaborarea și cooperarea dar și dezvoltă concomitent abilitățile de comunicare și rezolvare a problemelor comune.


Exemple de jocuri:

-Rața împușcată;

-Joc de volei;

-Joc de basket;

-Joc de fotbal





🎁Țineți Minte !! Copii nu sunt adulți și ei au nevoie de jocuri, improvizați jocurile pentru că ei astfel percep mai bine mesajul pe care vreți să-l comunicați.


Cu drag Kiddo Club! ❤️


bottom of page