top of page

Rolul grădiniței în viața copilului și cum alegem instituția preșcolară potrivită?

Grădinița are un rol extrem de important în educația copilului și în integrarea sa în colectivitate. Îl ajută să deprindă primele aptitudini de care va avea nevoie la școală și chiar în viața de matur.Știm deja că fiecare copil este unic în felul său și că el este cel care ne ghidează întotdeauna în procesul lui de învățare. Chiar dacă avem setate anumite cerințe pentru grădinița la care am vrea să meargă micuțul, sunt multe momente în care deciziile importante precum când e mai bine să începem creșa sau grădinița și cum să alegem o grădiniță potrivită pentru copilul nostru, pot fi mai dificile decât par. Este foarte important să luăm în considerație câteva aspecte primordiale atunci când urmează să alegem o grădiniță privată, prețuri, metode educaționale, calificarea cadrelor didactice, materiale educative utilizate, amenajarea și dotarea corespunzătoare a spațiilor interioare și exterioare.

Ținând cont că o mare parte din viața copilului se va desfășura în grădiniță, esențială în dezvoltarea celui mic este armonia care se creează între mediul familial și cel educațional. De aceea, atunci când ești în căutarea unei grădinițe private în Chișinău, este extrem de important să ai în vedere influența acestei relații asupra copilului tău.

Prin mersul la grădiniţă copilul face primul pas în colectivitate, experimentând astfel adaptarea la un nou mediu, este prima despărţire de familie şi întâlnirea cu mulţi copii şi adulţi.

Adaptarea copilului la grădiniță depinde de modul în care părinţii îl pregătesc pentru această nouă etapă din viaţa lui și de modul de interacționare a cadrelor didactice cu copilul.


Kiddo Club este un centru de educație și dezvoltare pentru copiii cu vârste cuprinse între 1,4 și 7 ani. Este o instituție preșcolară privată, prietenoasă, cu personal calificat și cu multă experiență, pentru a oferi celor mici o copilărie și educație sănătoasă. Aici copilul tău va primi grija și căldura de care are nevoie, pentru ca creșterea și dezvoltarea lui să aibă loc într-un mediu armonios.

O grădiniță privată precum Kiddo Club, cu personal calificat și cu multă experiență va pune o bază, va îndruma și va educa în copii personalități puternice și libere ce vor face față încercărilor ce îi așteaptă.Iar prin beneficiile enumerate mai jos, va fi pilonul de bază în creșterea, dezvoltarea și educarea copiilor:

 • Va forma copilul nu doar pentru școală, cât pentru viață;

 • Grădinița are program de la ora 7.00 la 19.00! Perfect pentru părinții cu program extins de muncă;

 • Îl va învață pe cel mic să socializeze și să comunice prin nenumărate modalități cu mediul înconjurător;

 • Grădinița noastră are acces în regim online la camerele de supravegheat! Astfel părinții știu sigur că micuții sunt mereu în siguranță și pot verifica acest lucru;

 • Va contribui activ la formarea limbajului și a unei vorbiri corecte, relevante și coerente;

 • Îi va insufla celui mic valori puternice care stau la baza vieții de adult precum politețea, bunul simț și responsabilitatea;

 • Va contribui la dezvoltarea intelectuală și emoțională a copilului;

 • Îl va învăța pe cel mic să fie independent în mișcări, inițiative și gândire, putând, ușor – ușor să își poarte de grijă singur;

 • Va dezvolta abilitățile motorii și senzoriale ale copilului;

 • Îl va învăța pe cel mic să asculte și să se facă ascultat, să obțină lucrurile de care are nevoie fără a invada dorințele și spațiul celorlalți copii;

 • Îi va oferi copilului modele demne de urmat, indiferent că vorbim de educatoare sau alți reprezentanți ai instituției;

 • Îl va ajuta pe cel mic să își descopere și să își valorifice pasiunile și talentele ce vor fonda împlinirea lui profesională de mai târziu.

La Kiddo Club suntem adepţii „paşilor mici” care ajută copiii să se adapteze la experienţa grădiniţei în ritmul lor şi la timpul potrivit. La început, vom acorda părinților sfaturi şi suport despre cum să-i pregătească pe copii pentru grădiniţă şi care sunt paşii procedurii de acomodare, pentru ca întreg procesul educațional să decurgă în mod firesc, iar rezultatele de la final să ne bucure pe toți.

Ne găsești la una dintre aceste 2 adrese, Kiddo Club – Codru, mun. Chișinău, or. Codru, str. Jubiliara 23B, sau Kiddo Club – Centru – Romană, mun. Chișinău, or. Chișinău, str. Romană 8, sau contactează-ne la numărul de telefon 069711759, programează o vizită la noi și cere orice informație te interesează!


Te așteptăm!

Comments


bottom of page